Νέα
Μάνος Χατζιδάκις – “Η εποχή της Μελισσάνθης” – ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 4 & 5 Νοεμβρίου 2017

Μάνος Χατζιδάκις – “Η εποχή της Μελισσάνθης” – ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 4 & 5 Νοεμβρίου 2017

Ο Βαγγέλης Τρίγκας και ο σολίστ του μπουζουκιού Νίκος Κατσίκης θα πάρουν μέρος στη μουσική παράσταση “Η εποχή της Μελισσάνθης” του Μάνου Χατζιδάκι που θα δοθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού στις 4 και 5 Νοεμβρίου.

Η εποχή της Μελισσάνθης

Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
4, 5 Νοεμβρίου 2017

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 25, 35, 40, 55 ευρώ 
Φοιτητικό, παιδικό: 10 ευρώ 
Περιορισμένης ορατότητας: 8 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

H Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με τον γιο του συνθέτη Γιώργο Χατζιδάκι και το Αρχείο Μάνου Χατζιδάκι, προγραμματίζει έναν τριετή κύκλο παρουσίασης γνωστών και ανέκδοτων έργων του εμβληματικού Έλληνα συνθέτη, ο οποίος με το έργο και τη στάση ζωής του επηρέασε βαθιά τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.
Ο κύκλος Χατζιδάκι, ο οποίος αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο έργο του κορυφαίου δημιουργού, θα παρουσιαστεί κατά τις καλλιτεχνικές περιόδους 2017/18, 2018/19, 2019/20 σε όλους τους χώρους της ΕΛΣ, και όχι μόνο. Η ΕΛΣ θα επιχειρήσει να επανασυστήσει τα έργα που έχουν ξεχαστεί, αλλά και να πρωτοπαρουσιάσει εκείνα που δεν εκδόθηκαν ποτέ.
Η εποχή της Μελισσάνθης είναι μια μουσική αυτοβιογραφία βασισμένη σε ποιήματα του συνθέτη, την οποία ο Χατζιδάκις αφιέρωσε στη μνήμη της μητέρας του. Πρόκειται για καντάτα για ώριμη γυναικεία φωνή, δύο νεανικές ανδρικές, μεικτή και παιδική χορωδία, ορχήστρα δωματίου και στρατιωτική μπάντα, με βασικό μουσικό όργανο το μπουζούκι.