Νέα
«ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ TEΤΡAΧΟΡΔΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ». 

«ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ TEΤΡAΧΟΡΔΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ». 

 

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η Μέθοδος για το τετράχορδο μπουζούκι με τίτλο «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ – ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΧΟΡΔΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ».
Με χαρά ανακοινώνω στους φίλους δασκάλους και μαθητευόμενους του μπουζουκιού αυτή τη νέα έκδοση με τη σειρά των βιβλίων που αποτελούν τη Μέθοδο εκμάθησης του τετράχορδου μπουζουκιού.
Με την έκδοση αυτού του πεντάτομου έργου που είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας, εκπλήρωσα την επιθυμία και την ανάγκη πολλών φίλων δασκάλων του μπουζουκιού αλλά και μαθητευόμενων που θέλουν να έχουν μια πλήρη και εμπεριστατωμένη Μέθοδο σαν βοήθημα. Από την άλλη πλευρά με την έκδοση αυτού του πονήματος ικανοποιώ και την προσωπική μου επιθυμία να ολοκληρώσω τον κύκλο σπουδής του οργάνου που ξεκίνησα το 2009 με την έκδοση της αντίστοιχης Μεθόδου για το τρίχορδο μπουζούκι με τίτλο «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΚΑΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΧΟΡΔΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ».
Πριν από δώδεκα περίπου χρόνια άρχισα να γράφω τα πρώτα μου βιβλία σε μια προσπάθεια να καταγράψω πιστά σε νότες ένα πολύ μεγάλο μέρος της λαϊκής μας κληρονομιάς, όπως ακριβώς παίχτηκαν στις πρώτες αυθεντικές τους εκτελέσεις. Ταυτόχρονα στόχος μου ήταν, αυτή η ίδια η εργασία να αποτελέσει μέρος της σπουδής του μπουζουκιού, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τη σπουδή των κλασσικών οργάνων.
Μεταξύ των υπόλοιπων βιβλίων μου, η Μέθοδος αποτελεί μια ιδιαίτερη κατηγορία με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Είναι ένας σύγχρονος τρόπος εκμάθησης – εκπαίδευσης και ένα από τα βασικά πράγματα που βοηθούν ένα λαϊκό όργανο όπως το μπουζούκι να εκσυγχρονίζεται και να εξελίσσεται.
Το έργο αποτελείται συνολικά από πέντε βιβλία, τα μεν τρία 1ο – 2ο – 3ο τεύχη που αποτελούν το βασικό κορμό της Μεθόδου με ασκήσεις – επεξηγηματικά κείμενα τεχνικής – εικόνες, τα δε δύο υπόλοιπα βιβλία με τραγούδια διαβαθμισμένα σε δυσκολία και κατ’ αντιστοιχία με τα κεφάλαια της Μεθόδου, έτσι ώστε να αποτελούν πρακτική εφαρμογή των κανόνων τεχνικής και Θεωρίας της Μουσικής.
Το έργο υπάρχει και στην Αγγλική έκδοση και περιλαμβάνει συνολικά
• 612 σελίδες
• 466 ασκήσεις
• 71 τραγούδια
• Ηχογραφήσεις όλων των περιεχομένων
Βαγγέλης Τρίγκας