Βαγγέλης Τρίγκας

ΣΟΛΙΣΤΑΣ - ΣΥΝΘΕΤΗΣ - ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,
Καλώς ήρθατε στην προσωπική μου ιστοσελίδα.

Όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας μου στο διαδίκτυο έχω μοιραστεί μαζί σας τις όμορφες και  σημαντικές στιγμές της δραστηριότητάς μου σαν μουσικός, έχω μοιραστεί την αγάπη και το ενδιαφέρον μου για την ελληνική λαϊκή μουσική και ειδικότερα για το μπουζούκι το οποίο ως σολίστ και καθηγητής εκπροσωπώ.

Τώρα με ανανεωμένη και εμπλουτισμένη την ιστοσελίδα μου συνεχίζω να παρουσιάζω τη δουλειά μου, τις ιδέες και τις επιδιώξεις μου για το μέλλον. Με όλες μου τις δραστηριότητες (βιβλία – δίσκοι – σεμινάρια – μουσικές παραστάσεις) που παρουσιάζονται εδώ εκτενώς, στοχεύω γενικότερα στον εκσυγχρονισμό, την εξέλιξη και την προβολή του λαϊκού μας οργάνου.

Σαν σολίστ επιχειρώ να συστήσω εκ νέου το μπουζούκι στο κοινό με ήχο διαφορετικό και φιλοδοξώ να το επανεντάξω με ρόλο αναβαθμισμένο μέσα στη σύγχρονη λαϊκή μας μουσική. Παράλληλα με το μουσικό σύνολο που έχω συστήσει δίνουμε συναυλίες σε πολιτιστικούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού αναζητώντας πάντα καινούργιες ιδέες για να προσφέρουμε μια νέα, διαφορετική ακρόαση της λαϊκής μας μουσικής και του μπουζουκιού ως αναπόσπαστο μέρος της.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που όλα αυτά τα χρόνια με την αγάπη και το ενδιαφέρον σας έχετε στηρίξει την προσπάθειά μου, δίνοντάς μου δύναμη να συνεχίζω.

Βαγγέλης Τρίγκας

Εμφανίσεις

Εμφανίσεις

Στη σελίδα "Εμφανίσεις" θα βρείτε τις προσεχείς, προγραμματισμένες εμφανίσεις του μουσικού Συνόλου "Βαγγέλης Τρίγκας" καθώς και προηγούμενες εμφανίσεις τους.

Βιβλία

Βιβλία

Στη σελίδα "Βιβλία" θα βρείτε όλα τα μουσικά βιβλία που έχει γράψει και εκδώσει ο Βαγγέλης Τρίγκας

Μαθήματα

Μαθήματα

Στη σελίδα "Μαθήματα" θα βρείτε σχετικές πληροφορίες για τα μαθήματα που παραδίδει ο Βαγγέλης Τρίγκας

Δισκογραφία

Δισκογραφία

Στη σελίδα "δισκογραφία" θα βρείτε όλες τις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές που έχει εκδώσει Βαγγέλης Τρίγκας, καθώς και τις συμμετοχές του σε δίσκους.

Βαγγέλης Τρίγκας
Ensemble

Ο Βαγγέλης Τρίγκας δίνει παραστάσεις με το μουσικό του σύνολο  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και προσφέρει μια διαφορετική ακρόαση της Ελληνικής Λαϊκής μουσικής. Ο συνδυασμός του εκλεπτυσμένου λαϊκού στοιχείου από το μπουζούκι και του κλασσικού ήχου των υπόλοιπων οργάνων από την άλλη, δημιουργούν μία νέα ενδιαφέρουσα και υψηλής αισθητικής εκδοχή της Λαϊκής μας Μουσικής, που είναι παράλληλα και νέα πρόταση.

Books

Μέθοδος για τρίχορδο μπουζούκι

Μέθοδος για τρίχορδο μπουζούκι

Είναι ένας ολοκληρωμένος κύκλος της σπουδής του τρίχορδου μπουζουκιού και αποτελείται από πέντε βιβλία. Είναι μια σύγχρονη Μέθοδος εκμάθησης που συνδυάζει τη θεωρία της Μουσικής και την πρακτική με ιδιαίτερη έμφαση σε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο του μπουζουκιού.

Μέθοδος για τετράχορδο μπουζούκι

Μέθοδος για τετράχορδο μπουζούκι

Είναι ένας ολοκληρωμένος κύκλος της σπουδής του τετράχορδου μπουζουκιού και αποτελείται από πέντε βιβλία. Είναι μια σύγχρονη Μέθοδος εκμάθησης που συνδυάζει τη θεωρία της Μουσικής και την πρακτική με ιδιαίτερη έμφαση σε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο του μπουζουκιού.

Τα οργανικά του μπουζουκιού

Τα οργανικά του μπουζουκιού

"Τα οργανικά του μπουζουκιού" είναι μια σειρά βιβλίων που περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από τα κλασσικά οργανικά του μπουζουκιού όλων των περιόδων από το 1930 και μετά. Ο Βαγέλης Τρίγκας κατέγραψε αυτά τα οργανικά σε νότες όπως ακριβώς παίχτηκαν στις πρώτες αυθεντικές τους εκτελέσεις.

Οι Λαϊκοί συνθέτες

Οι Λαϊκοί συνθέτες

“Οι λαϊκοί συνθέτες” είναι μια σειρά βιβλίων της οποίας κάθε τεύχος περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια καθενός ξεχωριστά από τους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες.

Συλλογές τραγουδιών διάφορων συνθετών

Συλλογές τραγουδιών διάφορων συνθετών

Κάθε τεύχος αυτής της σειράς περιλαμβάνει τραγούδια διάφορων συνθετών. Τα τραγούδια κατηγοριοποιούνται ανά εποχή και είδος και κατατάσσονται στις κατηγορίες, «Ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια», «Παλιά λαϊκά τραγούδια», «Έντεχνα και λαϊκά τραγούδια» και «αρχοντορεμπέτικα τραγούδια».