Έντυπος Τύπος
Οι “Αργολικές Ειδήσεις” για τη Συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα στο Άργος.

Οι “Αργολικές Ειδήσεις” για τη Συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα στο Άργος.

Ο σολίστ και συνθέτης Βαγγελής Τρίγκας μάγεψε το κατάμεστο Πνευματικο Κεντρο του Δήμου Άργους Μυκηνών στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” ανθολογώντας τραγούδια από διαφορετικά μουσικά ρεύματα της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής ( Έντεχνο, παλιό Λαϊκό και Ρεμπέτικο), καθώς και ξένης μουσικής που εναρμονίζονταν μεταξύ τους μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική παρέμβαση.

Ο διακεκριμένος σολίστ παρουσίασε επίσης δικές του ορχηστρικές συνθέσεις για μπουζούκι, καταθέτοντας μια νέα πρόταση για το λαϊκό μας όργανο.

Ο ίδιος επιχείρησε μέσα από αυτή την παράσταση να συστήσει στο κοινό εκ νέου το μπουζούκι με ήχο διαφορετικό, που ενσωματώνεται αρμονικά στο υπόλοιπο σύνολο των κλασσικών οργάνων, βιολοντσέλου, κλασσικής κιθάρας, κοντραμπάσου, πιάνου και μαντολίνου. Ο συνδυασμός του εκλεπτυσμένου λαϊκού στοιχείου από το μπουζούκι και του κλασσικού ήχου των υπόλοιπων οργάνων από την άλλη, δημιούργησαν μία νέα ενδιαφέρουσα και υψηλής αισθητικής εκδοχή της λαϊκής μας μουσικής, που είναι παράλληλα και νέα πρόταση.