Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble

Λίγα λόγια για το μουσικό σύνολο

Το μουσικό σύνολο “Βαγγέλης Τρίγκας”  δίνει παραστάσεις σε πολιτιστικούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού. αναδεικνύοντας έτσι από τη μια το μπουζούκι που είναι το Λαϊκό μας μουσικό όργανο και από την άλλη την πολιτιστική αξία της Λαϊκής μας Μουσικής. Στις παραστάσεις αυτές ο σολίστ ανθολογεί τραγούδια από διαφορετικά μουσικά ρεύματα της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής ( Έντεχνο, παλιό Λαϊκό και Ρεμπέτικο), καθώς και ξένης μουσικής που εναρμονίζονται μεταξύ τους μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική παρέμβαση. Παρουσιάζει επίσης δικές του ορχηστρικές συνθέσεις για μπουζούκι, καταθέτοντας νέα πρόταση για το λαϊκό μας όργανο.

Ο ίδιος επιχειρεί μέσα από αυτή την προσπάθεια να συστήσει στο κοινό εκ νέου το μπουζούκι με ήχο διαφορετικό, που ενσωματώνεται αρμονικά στο υπόλοιπο σύνολο των κλασσικών οργάνων, βιολοντσέλου, κλασσικής κιθάρας, κοντραμπάσου, πιάνου και μαντολίνου. Ο συνδυασμός του εκλεπτυσμένου λαϊκού στοιχείου από το μπουζούκι και του κλασσικού ήχου των υπόλοιπων οργάνων από την άλλη, δημιουργούν μία νέα ενδιαφέρουσα και υψηλής αισθητικής εκδοχή της Λαϊκής μας Μουσικής, που είναι παράλληλα και νέα πρόταση.

Μουσικές παραστάσεις

Στις παραστάσεις αυτές ο σολίστ ανθολογεί τραγούδια από διαφορετικά μουσικά ρεύματα της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής, καθώς και ξένης μουσικής που εναρμονίζονται μεταξύ τους μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική παρέμβαση.

Ο Βαγγέλης Τρίγκας και το μουσικό του σύνολο παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση “Optima”. Ο σολίστ και συνθέτης ανθολογεί τραγούδια και οργανικά κομμάτια από διαφορετικά ρεύματα της Ελληνικής και ξένης μουσικής και παρουσιάζει δικές του ορχηστρικές συνθέσεις που εναρμονίζονται μεταξύ τους και εκφράζουν μια σύγχρονη εκδοχή της λαϊκής ορχήστρας και ταυτόχρονα της ελληνικής μουσικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την
πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης
περιοχής της Μεσογείου περιλαμβάνονται σ’ αυτή την
παράσταση, ενώ ιδιαίτερο τόνο δίνουν οι οργανικές
συνθέσεις του Βαγγέλη Τρίγκα από το νέο του δίσκο
“Όπτιμα”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έτσι τιτλοφορείται η μουσική παράσταση
που δίνει ο Βαγγέλης Τρίγκας με την ομάδα του.

Σκηνοθεσία - επιλογή κειμένων: Γιώργος Ζέρβας

Το θέμα της παράστασης είναι ο ρομαντισμός και ο έρωτας, όπως εκφράστηκαν και αποτυπώθηκαν στα τραγούδια που έγραψαν οι λαϊκοί μας συνθέτες κατά την περίοδο του ρεμπέτικου (1930 – 1940), καθώς και την περίοδο του μεταπολεμικού λαϊκού τραγουδιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Videos

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ" / ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ" / Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ " ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ" / ΜΗΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ" / Ο ΚΥΡ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ / ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΟΡΙΑ