Έντυπος Τύπος
Ο “Αργολικός Παλμός” για τη Συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα στο Ναύπλιο την Κυριακή 10 Απριλίου 2016.

Ο “Αργολικός Παλμός” για τη Συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα στο Ναύπλιο την Κυριακή 10 Απριλίου 2016.

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο του Συμποσίου «Αργολίδα, Ο τόπος της συν-γραφής» που διοργανάνωσε το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα με το μουσικό του σύνολο στην Αίθουσα “ΤΡΙΑΝΟΝ” στο Ναύπλιο.

Ο σολίστ και συνθέτης Βαγγελής Τρίγκας, ο Θόδωρος Μπρουτζάκης – πιάνο, η Μαργαρίτα Καραμολέγκου – τραγούδι, ο Αλέξανδρος Κασαρτζής – βιολοντσέλο, ο Βασίλης Κατσαρός – κλασσική κιθάρα, ο Λάμπρος Κουκουβής – Μπουζούκι – Μαντολίνο, ο Αντώνης Τζίκας – Κοντραμπάσο, έπαιξαν τραγούδια από διαφορετικά μουσικά ρεύματα της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής ( Έντεχνο, παλιό Λαϊκό και Ρεμπέτικο), που εναρμονίζονταν μεταξύ τους μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική παρέμβαση.

Ο διακεκριμένος σολίστ παρουσίασε επίσης δικές του ορχηστρικές συνθέσεις για μπουζούκι, καταθέτοντας μια νέα πρόταση για το λαϊκό μας όργανο.

Ο ίδιος επιχείρησε μέσα από αυτή την παράσταση να συστήσει στο κοινό εκ νέου το μπουζούκι με ήχο διαφορετικό, που ενσωματώνεται αρμονικά στο υπόλοιπο σύνολο των κλασσικών οργάνων, βιολοντσέλου, κλασσικής κιθάρας, κοντραμπάσου, πιάνου και μαντολίνου. Ο συνδυασμός του εκλεπτυσμένου λαϊκού στοιχείου από το μπουζούκι και του κλασσικού ήχου των υπόλοιπων οργάνων από την άλλη, δημιούργησαν μία νέα ενδιαφέρουσα και υψηλής αισθητικής εκδοχή της λαϊκής μας μουσικής, που είναι παράλληλα και νέα πρόταση.

Μουσικό Σύνολο "Βαγγέλης Τρίγκας" - Έλα πάρε τη λύπη μου

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ"

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ" / ΜΗΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ" / ΜΗΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ