Ηλεκτρονικός Τύπος
Ogdoo.gr – Γ. Ανδρεάτος, Σ. Παπάζογλου & Β. Τρίγκας – «Λαϊκά με άποψη και χαρακτήρα»

Ogdoo.gr – Γ. Ανδρεάτος, Σ. Παπάζογλου & Β. Τρίγκας – «Λαϊκά με άποψη και χαρακτήρα»

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) «Βασίλης Τσιτσάνης – Μανώλης Χιώτης: από το ρεμπέτικο στο λαϊκό».

Αυτός είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που θα παρουσιάσουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος & η Σοφία Παπάζογλου, δυο γνήσιες λαϊκές φωνές με την ουσιαστική συμβολή του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Βαγγέλη Τρίγκα, τις Παρασκευές 24 & 31 Μαΐου 2013 στη μουσική σκηνή «Γραμμές».

Οι τρεις τους μιλούν στην κάμερα του Όγδοο για την επαγγελματική τους σχέση, την κοινή τους αγάπη για το λαϊκό τραγούδι, που είναι «ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του νεοελληνικού πολιτισμού μας» όπως είπε ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, αλλά και για τη νέα κοινή τους παράσταση και τις ιδιαιτερότητές της.

Σκοπός είναι να ακουστούν τραγούδια των δύο σπουδαίων δημιουργών Τσιτσάνη & Χιώτη που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά, διάσπαρτα μέσα στις μεγάλες επιτυχίες τους, αλλά και οργανικά κομμάτια, μια που και οι δύο υπήρξαν δεξιοτέχνες του μπουζουκιού εκτός από συνθέτες, παιγμένα από ένα σύγχρονό μας δεξιοτέχνη, το Βαγγέλη Τρίγκα, ο οποίος «ειδικεύεται» στην εποχή της δεκαετίας του ’50. Στόχος να αναδειχτεί η καθοριστική συμβολή των δύο συνθετών στην μετάβαση από το ρεμπέτικο στο λαϊκό τραγούδι, καθώς επίσης και στην καταξίωση του μπουζουκιού, ως το δημοφιλέστερο λαϊκό όργανο στην Ελλάδα.

Η παράσταση αυτή θα αφορά όλους τους λάτρεις του λαϊκού τραγουδιού γενικότερα, αλλά και τους παίχτες και λάτρεις του μπουζουκιού. «Κοιτάζει το λαϊκό τραγούδι υπό το πρίσμα του μπουζουκιού, που είναι κάτι που να μην έχει γίνει σ’ αυτό το βαθμό» μας εξηγεί ο Βαγγέλης Τρίγκας, που θα παίξει και πολύ ωραία ταξίμια, όπως αποκάλυψε η Σοφία Παπάζογλου. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τις πρόβες. «Το λαϊκό τραγούδι είναι μια διαχρονική αξία και είναι πολύ ενδιαφέρον καθένας να του δίνει μια προσωπική διάσταση. Αυτό για μένα είναι ένα «στοίχημα» και στο μπουζούκι και στο τραγούδι» καταλήγει ο Βαγγέλης Τρίγκας.